Activitati si atractii turistice

Activitati

Pentru ca experienta locala sa fie completa, gazdele ti-au pregatit si alte servicii turistice, care includ organizarea de evenimente si facilitarea accesului la activitati de agrement. Iata cateva dintre acestea:

  • seri tradiționale la stâna turistică, unde se pot întâlni, socializa și ospăta până la 60 de persoane;
  • plimbări călare, drumeții montane pe trasee marcate;
  • plimbare cu sania trasa de cai;
  • schi aplin, sanie, patinaj în stațiunea Vatra Dornei, dar și pe derdelușurile din apropierea pensiunii;
  • mountain bike pe trasee marcate;
  • închiriere snowmobil, atv, offroad;
  • loc pentru lansare parapante;

Atractii turistice din apropiere

Partiile Dealul Negru, Veverita si Parc

Situata la 12 km distanta fata de noi, statiunea Vatra Dornei este pregatita pentru amatorii de sporturi de iarna cu 4 partii de schi: Partia Dealul Negru(3 km), Partia Veverita(850 m), Partia Parc 1(900 m) si Partia Parc 2(550 m)

Partia de ski Dealu Negru se claseaza pe locul doi in tara noastra, cu o lungime de 3000 m. Are un grad mediu de dificultate si beneficiaza de transport pe cablu.

Rezervatia Lacul Iezer din Calimani

Situata la 35km distanta fata de noi, rezervația Lacul Iezer din Călimani este o arie protejată de interes național inclusă în Parcul Național Călimani.
Rezervația naturală aflată în Munții Călimani, la poalele Vârfului Răchitiș are o suprafață de 322 ha, și reprezintă un lac de baraj natural („Lacul Iezerul Călimanilor”) și zona limitrofă, cu o vegetație de arbusti de jneapăn  sau ienupăr ; cu specii floristice rare, printre care și bujorul de munte cunoscut și sub numele de smârdar, precum și specii faunistice de mamifere, păsări, insecte, reptile și batracieni, specifice Carpaților Orientali.

Masivul Rarau

Situat la 40km distanta de noi, Raraul fascineaza si incanta pe oricine cauta sa-l descopere. Peisajul magic, de poveste, ii indeamna pe cei care ajung pentru prima data aici sa revina, iar si iar, ca o chemare ritualica, o invitatie la noi descoperiri, la noi aventuri, la relaxare.

Masivul Rarau (1650 m) reprezinta epicentrul turismului din zona. De oriunde ar fi privit, se dezvaluie ca o cetate impunatoare, fortificata cu ziduri sure si argintii, inaltandu-se din verdele padurilor din jur, ca o aparitie ireala si de basm. In mijlocul acestei cetati se inalta, semete, turnurile de straja ale ,,Pietrelor Doamnei”.

Lacul Bicaz

Situat la 60km distanta fata de noi, se afla lacul de acumulare “Izvorul Muntelui”, cunoscut si sub numele de “Lacul Bicaz”

Aici exista amenajata si o crescatorie de pastrav in localitatea Potoci, unde iubitorii de peste pot servi un pastrav proaspat prins din lac. In apropierea barajului exista un port amenajat de unde turistii se pot bucura de agrement pe lacul Izvorul Muntelui.

Portul amenajat in apropierea barajului Bicaz, pe malul lacului Izvorul Muntelui, denumit si Complexul Turistic Naval Port Bicaz reprezinta locul de unde pleaca cursele de agrement naval pe lac.

Nu poti copia acest continut