contact@izvorul-bucovinei.ro Tel: 0749-619-946
Despre noi Galerie Cazare Rezervare Cariere Team-Building Evenimente Restaurant Atractii turistice Contact
Pensiune in bucovina Despre Galerie Cazare Rezervare Cariere Team-Building Evenimente Restaurant Atractii turistice Contact contact@izvorul-bucovinei.ro Tel: 0749-619-946
Izvorul Bucovinei pensiune Menu Telefon pensiune in bucovina
Manastireea Putna

Manastireea Putna

"Ierusalimul Neamului Romanesc", Manastirea Putna este unul dintre cele mai importante centre culturale si artistice din tara noastra. Ctitorita de Stefan cel Mare, manastirea si-a deschis portile in 1469, si este considerata monument istoric.

Harta
Manastireea Voronet

Manastireea Voronet

Ridicata in numai 3 luni si 3 saptamani in anul 1488, Manastirea Voronet este un important centru cultural al zonei. Monumentul este format din Biserica, ruinele vechilor chilii, clopotnita si zidul de incinta. Frescele viu colorate au dat nastere sintagmei "Albastru de Voronet", iar pictura manastirii este socotita drept una dintre cele mai mari realizari ale arteie feudale romanesti.

Harta
Manastireea Voronet
Manastireea Putna

Manastireea Sucevita

Deschizandu-si portile in 1581, Manastirea Sucevita imbina arta bizantina si cea gotica cu elemente ale vechilor biserici din lemn din Moldova. Pictura manastirii prezinta o ampla naratiune biblica, ilustrand atat Vechiul cat si Noul Testament.

Harta
Manastireea Voronet

Manastireea Humor

Sfintita in anul 1530, Manastirea Humorului este parte a patrimoniului UNESCO. Biserica este pictata integral, frescele sale amintind de omogenitatea Voronetului, de data aceasta culoarea predominanta fiind rosu.

Harta
Manastireea Voronet
Manastireea Putna

Manastireea Moldovita

Cu un trecut glorios, Manastirea Moldovita este invaluita in mister: anul ridicarii initiale a manastirii si identitatea ctitorilor fiind pierduta in negura istoriei. Sub domnia lui Alexandru cel Bun, frumoasa manastire s-a daramat, urmand ca Petru Rares sa o reconstruiasca in 1532.

Harta
Manastireea Voronet

Manastireea Piatra Taieturii

Oaza de liniste si loc de reculegere pentru suflet, Manastirea Piatra Taieturii este situata la altitudinea de 1700m, in Muntii Bistritei. Construita in 1933, pe locul unui schit cu hramul Nasterea Maicii Domnului, aceasta Manastire ofera un sentiment aparte de liniste sufleteasca.

Harta
Manastireea Voronet
Manastireea Putna

Manastireea Dorna Arini

Manastirea din lemn de stejar a fost sfintita in anul 2004 si este cea mai recenta atractie turistica de pe lista noastra. Clopotnita impunatoare, cu o inaltime de 60 m se afla la intrare, gazduind nu mai putin de 24 de clopote.

Harta

Scrie-ne

Si iti vom raspunde in cel mai scurt timp!